Nuvarande bastubyggnad 40 år – Söndag den 15 oktober 2017

För fyrtio år sedan uppfördes bastubyggnaden i Kullaviks hamn och invigningen ägde rum den 15 oktober 1977. Efter beslut i Särö kommun – från 1961 ägare av hamnen – att bygga ut hamnen med en pir och ytterligare bryggor, påbörjades i slutat av 60-talet planerade arbeten. Den gamla hamnen var helt öppen mot havet och ett stort antal större segel och motorbåtar låg förankrade ute i viken och det var därför naturligt att en pir skulle byggas som skydd för båtar och bryggor mot havets stormar.
Piren tillkom till stor del genom att sprängsten från nybyggnation i Kullavik tippades i havet och 1969 kunde man se att den planerade längden av piren hade rest sig en bit över vattennivån. Detta år utbröt emellertid en kraftig höststorm som höjde vattnet så mycket att de redan utplacerade bryggpontonerna draggade och en del båtar skadades.
Detta var naturligtvis ingen bra början men mer arbete återstod och piren nu i sanning motiverad fick så småningom den höjd som fordrades för att ge skydd för bryggorna inne i viken.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *